5 základných pilierov LinkedIn alebo ako na úspešné generovanie leadov

5 základných pilierov LinkedIn alebo ako na úspešné generovanie leadov

Základom je vždy stratégia

Keďže LinkedIn nie je len bežnou sociálnou sieťou, je dôležité od počiatku vedieť, čo od nej očakávate. LinkedIn predstavuje primárnu platformu pre budovanie profesijných kontaktov, zdieľanie odborných článkov a efektívnu prezentáciu spoločností. Podľa výsledkov štúdií je LI najefektívnejšia platforma pre B2B

Pre firmy, nezávislých profesionálov, ale aj pre marketingové agentúry, ktoré hľadajú rozšírenie svojho dosahu, je LinkedIn nenahraditeľným nástrojom. Vo svete už túto sociálnu sieť využíva 720 mil. užívateľov, na Slovensku je to približne 600 tis a každoročne toto číslo narastá raketovou rýchlosťou.
V skratke by sme mohli povedať, že na LinkedIn stále niekto niekoho hľadá. A či nájde, to je na vás a na piatich pilieroch, vďaka ktorým budete viditeľný ako zlatá rybka v mori rýb.  

Pre firmy, nezávislých profesionálov, ale aj pre marketingové agentúry, ktoré hľadajú rozšírenie svojho dosahu, je LinkedIn nenahraditeľným nástrojom. Vo svete už túto sociálnu sieť využíva 720 mil. užívateľov, na Slovensku je to približne 600 tis a každoročne toto číslo narastá raketovou rýchlosťou.
V skratke by sme mohli povedať, že na LinkedIn stále niekto niekoho hľadá. A či nájde, to je na vás a na piatich pilieroch, vďaka ktorým budete viditeľný ako zlatá rybka v mori rýb.

Päť pilierov LinkedIn prinášajúcich výsledky
 

1. Stanovenie cieľov

Jasné stanovenie cieľov je základom úspechu na LinkedIn. Či už je vašim cieľom zvýšenie povedomia o značke, generovanie leadov, alebo vytváranie nových profesionálnych partnerstiev, jasne a reálne definované ciele umožňujú merateľný pokrok a efektívne riadenie marketingových aktivít. Reálne ciele sú zárukou toho, že budú naplnené.

2. Cieľová skupina

Počuli ste už o zlatej rybke? Splní vám 3 želania, ale len ak viete, aký je váš cieľ. Veľmi dôležité je aj správne cielenie na sociálnych sieťach. Na tých, ktoré vám prinášajú relevantné leady obzvlášť. Pokiaľ dobre poznáte vášho ideálneho klienta, máte veľkú šancu chytiť tie najlepšie ryby do vašej siete. Tie najlepšie v tomto prípade neznamená tie najväčšie, ale také, ktorým vaša služba či produkt naplní ich potreby. Cieľová skupina musí byť dobre premyslená. Pri jej definovaní sa nebojte ísť do hĺbky. Čím lepšie poznáte svojho ideálneho klienta, tým väčšia šanca je, že vo svojej sieti nájdete práve zlatú rybku. 

3. Ideálny klient

Presné identifikovanie ideálneho klienta vám umožní prispôsobiť obsah a marketingovej stratégie tak, aby maximálne rezonovali s jeho potrebami a záujmami. Toto prispieva k vyššej miere angažovanosti a konverzií na LinkedIn. S nadhľadom povedané, váš ideálny klient je zlatá rybka vo vašej sieti. 

4. Autenticita

V dnešnom (digitálnom) svete je autenticita esenciálna. Tvoriť autentický obsah je alfou a omegou úspechu, pretože transparentnosť, dôvera a pravdivosť sú kľúčové aspekty pre vytváranie silných vzťahov s klientmi a partnermi na LinkedIn. Môžete to robiť prostredníctvom autentického predstavovania vašich úspechov aj neúspechov. Toto môže zabrať pomerne dosť času. Napadlo vám obsah na niekoho outsourcovať? Možné to je, ale len do určitej miery a so stratégiou.

5. Efektivita

Efektívne využívanie LinkedIn zahŕňa neustále monitorovanie výkonu vašich aktivít a prispôsobovanie stratégií na základe analýz. Analytické nástroje LinkedInu vám poskytnú potrebný prehľad pre dosahovanie vašich cieľov. SSE (social selling index) je jednoduchý nástroj, ktorý vám pomôže využívať dostupné možnosti LinkedInu efektívne tak, aby ste pri ňom nemuseli stráviť denne hodiny a napriek tomu ste mali skóre 90%. Overený tip: aj malá zmena môže mať veľký dopyt. Trénovanie vášho algoritmu na vaše vlastné preferencie, nie podľa toho, čo robia ostatní taktiež vedie k efektivite vášho času aj výsledkov. 

Pevný základ pre viditeľný úspech

Pre efektívne využívanie sociálnej siete, ktorú by sme mohli nazvať aj “tinder pre podnikateľov” je dôležité dodržať 5 vyššie spomenutých pilierov. Rovnako tak je dôležité mať biznisovú stratégiu a dodržiavať ju, aby ste boli na prvý pohľad rozpoznateľní. Prvých 15 sekúnd, ktoré váš potencionálny klient strávi na vašom profile je rozhodujúcich. Využite ich na maximum a na konci dňa budete s určitosťou počítať leady, ktoré sa ku vám pohrnú. 

Od stanovenia cieľov až po účinnú komunikáciu s vašou cieľovou skupinou, každý z týchto krokov podporuje ostatné, vytvárajúc tak pevnú platformu pre rast vašej marketingovej agentúry. Nezabudnite, že dôslednosť, konzistentnosť a zdravo nakŕmený algoritmus sú základom úspechu. 

 

Zdroj:

Ecommercebridge.sk

Linkedin.com

 
 

Naša letecká jednotka

Blog Birdline zdieľa svoje know how ďalej. Ste pripravený objaviť najčerstvejšie novinky a užitočné rady od našich špecialistov? Vitajte, toto je náš blog.

Efektívny copywriting

V súčasnej dobe, keď je digitálny priestor preplnený nekonečným množstvom textov, titulkov a reklám, je kľúčové, aby vaše texty vynikli a zaujali. Tu nastupuje copywriting ako jeden z Avengerov v arzenále každého marketéra. Tento článok vám poskytne praktický náhľad na to, ako copywriting efektívne využiť, aby ste si získali zákazníkov a dosiahli svoje podnikateľské ciele.

Birdline mení pravidlá (platidlá)

Ako prvá marketingová agentúra na Slovensku príjmame bitcoin! Bitcoin je finančným fenoménom tejto doby. Táto digitálna mena (alebo tiež kryptomena) a platobný systém v jednom v sebe nesie základnú myšlienku bitcoinu, ktorá spočíva v slobode a tichej revolúcii. Bitcoin sa považuje za jednu z najdôležitejších inovácií od vynájdenia internetu a my ako marketingová agentúra držíme krok s trendami a vstúpili sme do nového partnerstva so spoločnosťou Wexo. Ako prvá agentúra na Slovensku prijímame platby v najznámejšej kryptomene – Bitcoine. Áno, čítate správne! Birdline nadviazal spoluprácu s WEXOm - priekopníkom v sprístupnení kryptomien v rôznych európskych krajinách.

Jeden e-mail a ste v obraze

Naši klienti