Marketingový Framework: See - Think - Do - Care

Marketingový Framework: See - Think - Do - Care

Vo svete digitálneho marketingu sa objavuje nespočetné množstvo rámcov a metód, ktoré nám pomáhajú efektívne dosahovať naše ciele. Jedným z najpopulárnejších a najuniverzálnejších je framework "See - Think - Do - Care". Táto metóda nám poskytuje holistický pohľad na cestu zákazníka od prvotného kontaktu až po vernosť značke. Často sa stretávame s nátlakom klientov, ktorí chcú cieliť len na predaj a teda fázu “DO”.

Cielenie výhradne na fázu "Do" je akoby ste hrali futbal a zameriavali sa len na finálny kop do bránky, pričom by ste ignorovali celú predchádzajúcu hru od obrany cez stred poľa. Týmto prístupom riskujete že vás potenciálni zákazníci, ktorí ešte nie sú pripravení na nákup, prehliadnu alebo si vás nezapamätajú. Zanedbávanie fáz "See" a "Think" vedie k tomu, že vaša značka nemá dostatočné povedomie a dôveru v mysliach zákazníkov, čo je kľúčové pre ich konečné rozhodnutie. Efektívny marketing nie je len o tom, dosiahnuť rýchly predaj, ale o vybudovaní vzťahov a dôvery, ktoré povedú k dlhodobej vernosti zákazníka.

Pozrime sa bližšie na jednotlivé fázy a ich význam v marketingovej stratégii.

See (Budujeme povedomie o značke)
V tejto fáze ide primárne o zvýšenie povedomia o vašej značke alebo produkte medzi širokým spektrom ľudí. Cieľom nie je dosiahnuť okamžitý predaj, ale skôr vybudovať povedomie. Stratégie môžu zahŕňať brandingové kampane, obsah na sociálnych médiách alebo video-reklamy.

Think (Naša značka je to čo ľudia vyhľadávajú)
Tu sa zameriavame na ľudí, ktorí aktívne zvažujú nákup alebo využitie vašich služieb. Vašou úlohou je poskytnúť im všetky potrebné informácie, aby mohli urobiť efektívne rozhodnutie. Reklamné techniky zahŕňajú remarketing, e-mailové kampane alebo cielený obsah na blogu.

Do (Predom definovaná aktivita, ktorú vykonal potenciálny zákazník)
Fáza "Do" je moment pravdy. Zákazníci sú pripravení konať a vy ich chcete presvedčiť, aby sa rozhodli práve pre vás. Tu je dôležité zameriavať sa na konverzné optimalizácie, cielené reklamné kampane, CTA prvky alebo promo akcie.

Care (Následná starostlivosť o zákazníkov)
Firmy zvyknú podceňovať dôležitosť post-predajnej starostlivosti. Verní zákazníci sú kľúčom k dlhodobému úspechu a vytvárajú pozitívne odporúčania, ktoré môžu prilákať nových zákazníkov. V tejto fáze je dôležité poskytnúť vynikajúcu zákaznícku podporu, vernostné programy alebo exkluzívne ponuky pre stálych zákazníkov.

Marketingový framework "See - Think - Do - Care" poskytuje strategický a štruktúrovaný prístup k ceste zákazníka v digitálnom prostredí. Ako marketingová agentúra je našou úlohou nielen rozumieť jednotlivým fázam, ale aj vedieť, ako ich efektívne využiť na dosiahnutie obchodných cieľov našich klientov. Ak sa chcete dozvedieť viac alebo potrebujete pomoc s implementáciou tohto frameworku pre vaše podnikanie, neváhajte nás kontaktovať.

 

Naša letecká jednotka

Blog Birdline zdieľa svoje know how ďalej. Ste pripravený objaviť najčerstvejšie novinky a užitočné rady od našich špecialistov? Vitajte, toto je náš blog.

Trendy v social 2024: Ako ostať v popredí v digitálnom svete

V roku 2024 sme v oblasti sociálnych sietí postrehli zásadné zmeny. Značky a marketéri by mali byť pripravení prispôsobiť sa týmto trendom, aby zostali konkurencieschopní a efektívni.
Poďme sa na ne spoločne pozrieť.

Rozvoj dlhších videí
Po období krátkych videí prichádza éra dlhších videí s dĺžkou 2 - 5 minút. Tento trend, ktorý sa objavuje na platformách ako Instagram a TikTok, reflektuje zmeny v používateľskom správaní a uprednostňovaní hlbšieho obsahu.

SEO trendy pre rok 2024

SEO, podobne ako iné časti marketingu, je dynamická vec, ktorá sa mení v čase. O to viac, že celým rokom 2023 nás sprevádzal nástup umelej inteligencie AI.

Tento fenomén sa citeľne dotkne aj organického vyhľadávania, ale trendy v SEO sa netýkajú len AI.
Poďme si postupne pozrieť prehľad najočakávanejších noviniek a smerovaní vo svete organického vyhľadávania.
 

Jeden e-mail a ste v obraze

Naši klienti